Хан у суботу у радној посети Србији

Европски комесар за преговоре о проширењу Јоханес Хан биће 10. септембра у радној посети Србији. Хан би у Београд требало да стигне у петак увече, потврђено је "Танјугу" у кабинету комесара.

"Током састанка са господином Александром Вучићем комесар Хан ће му лично честитати на именовању за новог премијера Србије", нагласила је у изјави за Танјуг портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич.

Јоханес Хан ће се састати и са члановима нове српске Владе и Парламента, као и са представницима пословне заједнице у земљи и младим предузетницима.

У седишту Европске комисије у Бриселу су потврдили да ће теме посете и разговора европског комесара и српских званичника бити приступни процес Србије као и регионална сарадња.

"Биће процењен досадашњи напредак и постављене смернице за нове кораке", додала је Коцијанчић.

Та посета је увршћена у званичну агенду комесара Хана, а у седишту Европске комисије у Бриселу кажу да се још ради на плану и програму састанака Јоханеса Хана са српским званичницима.

Посета комесара за преговоре о проширењу Јоханеса Хана Београду долази после размене писма Београда и Брисела о стању у региону и позива председника Европске комисије Жан Клода Јункера на поšштовање принципа помирења, добросуседских односа и регионалне сарадње.

Истовремено, Хан ће у Београду боравити у тренутку када се у Европској комисији финализује овогодишњи извештај о напретку Србије у процесу приступања ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи