ЛДП: Спречити Шешеља да "црта мете на чело" неистомиšшљеника

Либерално демократска партија поручила је да је дужност државе да спречи лидера радикала Војислава Шешеља да "црта мете на чело" свима који не мисле као он и да га упозори да не може да угоржава ничији интегритет.

ЛДП у саопштењу наводи да је Шешељ опет напао Наташу Кандић, Соњу Бисерко и Јелену Милић, "у старом стилу тражења домаћих издајника и страних плаћеника", што потврђује тезу те странке да се Шешељ вратио из притвора "жељан да доврши рат са онима са којима то није успео деведесетих година".

Дужност државе је да овакве нападе на грађане спречи, да свакога упозори, па макар то био и Шешељ, да не може да угрожава нечији интегритет, доводити у сумњу његов професионални ангажман, што резултира претњама које лако прерасту у физички обрачун, када то протагонистима те политике затреба.

ЛДП наводи и да Шешељ цртањем мета на челу свима који не мисле као он, жели да добије неки политички поен код појединаца које је контаминирао својом несрећном политиком.

"Позитивни економски параметри основ за наставак реформи"

Либерално демократска партија оценила је да подаци о смањењу дефицита државног буџета и другим позитивним параметрима које је у најновијем месечном извештају изнео Фискални савет Србије представљају значајне вести за све грађане и добру полазну тачку за спровођење осталих реформи неопходних за потпуну трансформацију наше економије у модерну и здраву тржишну привреду.

Како наводи та странка у саопштењу, зато је од највећег значаја да Србија настави са реформисањем јавних предузећа и побољшањем пословног амбијента у циљу јачања домаћих привредника и привлачења страних инвестиција.

ЛДП сматра да је потребна и јасна проевропска политичка орјентација, као и реформа системима образовања, здравства, правосуђа, заштите животне средине, безбедности.

"Оправдани позитивни ставови Фискалног савета не могу занемарити чињеницу да нема одрживе и ефикасне економије без јасне проевропске политичке оријентације, спремности да се мења земља и читав регион, кандидује нова политика, развијају пријатељства, дају јасни одговори на проблеме из прошлости и преузима одговорност", поручио је ЛДП у саопштењу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи