СНП: Београд да реагује на кршење права Срба у Црној Гори

Српска народна партија позвала је званични Београд да заштити Србе у Црној Гори оценивши да су њихова права у тој земљи грубо прекршена "покушајем да на силу, без изјашњавања на референдуму, буду увучени у НАТО пакт".

СНП је у саопштењу навела да би "Срби тиме били изложени опасности да страдају у туђим ратовима и за туђе интересе".

СНП позива званични Београд да заштити права Срба у Црној Гори тврдећи да је политичко руководство свесно чињенице да се 90 одсто грађана противи уласку у НАТО и да зато без сагласности народа жели да "угура" Црну Гору у тај војни савез.

Странка сматра да се у Црној Гори, која је "утемељена на српском националном идентитету, свакодневно грубо крше права Срба, затире српско писмо и прогони Српска православна црква".

"Зато позивамо званични Београд да енергичније стане у одбрану права свих Срба и оних који се изјашњавају као Срби у Црној Гори", каже се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи