Костић за отварање конзулата Србије у Беранaма

Председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Иван Костић подржао је током посете Беранама идеју о отварању конзулата Србије у том месту, саопштено је из парламента.

Костић је разговарао са председником Скупштине општине Беране Гораном Киковићем, чија је то инцијатива, а који је оценио да је отварање конзулта вишеструко оправдано, не само из историјско-културних разлога, већ зато што има и економску оправданост.

Костић је Киковићу обећао да ће о том предлогу обавестити одбор и Владу Србије и да ће се у оквиру својих надлежности као председник одбора заложити да се идеја преточи у дело, тим пре када се зна да велики број људи са простора Васојевића и северног дела Црне Горе живи у Србији и да је потребно обострано повезивање.

Треба имати у виду да идеја отварања конзулата у Беранама датира од јула прошле године, када је председник Србије Томислав Николић добио повељу почасног грађанина Берана и подржао ову идеју, наводи се у саопштењу.

Костић је са Киковићем разговарао и о положају и правима српског народа у Беранама, а организација и рад невладиних организација и удружења која баштине српску традицију и културу, такође су била тема разговора.

Костић је јуче боравио у Беранама, а обишао је и Манастир Ђурђеви ступови, духовно седиште Будимљанско-никшићке епархије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи