Гојковић: Демократија и мир у Турској од значаја и за регион

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изразила је уверење да ће турски народ и држава превазићи проблеме после покушаја државног удара у тој земљи и да ће наставити да живе у миру и демократији, јер је то од виталног значаја за Турску и за читав регион.

Гојковић је као председавајућа Парламентарнe скупштинe Црноморске економске сарадње поздравила иницијативу турске скупштине да се сазове тај састанак са представницима Европског парламента, као и парламентарних скупштина Савета Европе, НАТО, Медитерана, Уније за Медитеран, туркофоних држава и Организације исламске сарадње.

Како је саопштила Скупштина Србије, састанак Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње сазван је у циљу упознавања са ситуацијом у Турској након покушаја државног удара.

Председници парламентарних скупштина састали су се са председником Велике народне скупштине Турске Исмаилом Караманом, на чији позив и бораве у Анкари, имали су сусрет са премијером Турске Бинали Јилдиримом, а предвиђен је и састанак са министром спољних послова Мевлутом Чавушоглуом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи