Вучић: Јункера поштујем, али не подносим лажне симетрије

Премијер Александар Вучић каже да поштује председника ЕК Жан Клода Јункера, али да не подноси "лажне симетрије" поводом одговора на његово упозорење европским званичницима на ширење антисрпске политике у региону, посебно у Хрватској.

"Нећу ништа да кажем, јер Јункера изузетно пошујем. О садржају писма нећу ништа да говорим", рекао је Вучић новинарима.

"Не подносим када се све поистовећује и када се праве лажне симетрије и равнотеже, мислим да то сви часни људи теже подносе", рекао је Вучић.

"То је и одговор на дилеме зашто нећемо да одговарамо ни Хрватској, ни било коме другом. За народ и за државу су нам рекли да је 'шака јада', не за неког политичара, и то смо прећутали", подсетио је премијер.

Вучић је рекао да смо то прећутали "не зато што смо слаби, већ зато што смо довољно јаки да бринемо о својој будућности".

Закључио је да би свакако највише поена добио "када би брутално одговорио", али неће, јер хоће да брине о будућности.

Јункер је у одговору на премијерово писмо позвао све државе у региону да поштују принципе добросуседских односа и помирења, те их да поново успоставе и проблеме решавају дијалогом.

Вучић је говорио и о састанку са представницима Срба из БиХ и РС.

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи