Ђурић: Правда за српски народ на КиМ и даље недоступна

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да то што већ 18 година нема помака у истрази отмице новинара "Радио Приштине" Ђуре Славуја и Ранка Перенића потврда је да је правда српском народу на КиМ и даље недоступна.

Ђурић је рекао Танјугу да политички лидери тамошњих Албанаца не сматрају да Срби заслужују правду.

"Постоји очито свеприсутан напор на КиМ да се терористички акти некадашње ОВК нечињењем препусте забораву, како би се прикрила права природа деловања те терористичке формације", нагласио је Ђурић.

Он је додао да ОВК није била покрет за ослобођење, како тврди албанска политичка елита, већ "машинерија за терорисања и истребљење Срба у нашој јужној покрајини".

Наглашава да нечињење није једини грех албанских екстремиста и историјских ревизиониста на КиМ, јер спомен-плоча коју Удружење новинара Србије из године у годину поставља на месту отмице, са поруком "тражимо их", бива сваке године уништена.

"Ми се против мржње боримо сећањем, и наше сећање ће, сигуран сам, бити дуговечније од безумне и необјашњиве мржње екстремиста који презиру све што је српско", каже директор Канцеларије за КиМ.

Поручује да не може бити никакве искрености у лажном жаљењу представника Приштине над споменицима српских жртава док год не уложе кредибилне напоре да истина о судбини људи попут Ђура Славуја и Ранка Перенића буде расветљена а починитељи буду кажњени.

"Уместо искрено пружене руке помирења, Србима се данас пружају претње у виду фотографија и снимака људи у маскирним униформама, са фантомкама на глави", рекао је Ђурић.

Уверен је, како каже, да су "злочинци и фашисти убедљива мањина у албанском народу" на КиМ, тако да ће, без сумње, разум, мир и истина победити.

Сутра, недеља 21. августа, навршиће се 18 година од нерасветљене отмице новинара Ђура Славуја и Ранка Пернића, на путу Велика Хоча - Зочиште, на подручју општине Ораховац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи