Српска листа замера Жбогару што обесхрабрује дијалог

Српска листа саопштила је да специјални изасланик ЕУ на Косову Самуел Жбогар не би требало да обесхрабрује дијалог Београда и Приштине довођењем у питање примене договореног, те да би се од њега очекивало да у јавним иступањима и у раду не држи страну било коме.

Реагујући на Жбогарову изјаву да се Заједница српских општине не може наметнути ниједној страни, те је за то питање потребно решење које ће бити функционално, Српска листа пита одакле њему право да тумачење Уставног суда у Приштини, које није део било ког споразума, узима за меродавно.

Српска листа у саопштењу наводи да су за Србију и Србе на Косову и Метохији за оснивање ЗСО меродавни једино споразуми од 25. августа прошле године.

Додају и да би Жбогар, уместо што обесхрабрује дијалог довођењем у питање примене договореног, требало да одговори на питање шта је до сада урадио на примени тог и других споразума.

"Наравно, знамо да је увек лакше ићи линијом мањег отпора и додворавати се већини, нарочито ономе кога рад са том истом већином чека и на следећој добро плаћеној дужности", наводе у Српској листи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи