Вучић са амбасадором о посети председника Казахстана

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Републике Казахстан Нурбаха Рустемова, коме је пренео задовољство због предстојеће посете председника Казахстана Нурсултана Назарбајева.

Александар Вучић је истакао да је реч о значајном показатељу интензивирања сарадње две земље, као и подстицају српским и казахстанским компанијама да смелије остварују пословне аранжмане, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Српски премијер је нагласио да је Србија веома заинтересована да наше грађевинске фирме учествују у изградњи великих стамбено-пословних комплекса и инфраструктурне мреже у Казахстану, као и да велику важност придајемо могућности бесцаринског извоза аутомобила марке "Фијат" из Крагујевца на тржиште Евроазијске економске уније.

Премијер Вучић је оценио да су односи Србије и Казахстана добри и без отворених питања, као и да се традиционално пријатељство показало и приликом одлучног гласања Казахстана против пријема такозваног Косова у Унеско, наводи се у саопштењу.

Захвалио је због принципијелне позиције Казахстана поводом непризнавања једнострано проглашене независности Косова.

Амбасадор Нурбах Рустемов је потврдио значај прве посете казахстанског председника, посебно што до ње долази у години у којој се обележава двадесетогодишњица успостављања дипломатских односа двеју земаља. Пренео је позив премијеру Вучићу да у децембру посети Казахстан и присуствује обележавању двадесетпетогодишњице независности земље. 

Казахстански амбасадор је указао на то да ће у делегацији председника Назарбајева бити и најзначајнији привредници Казахстана, што пружа изузетну прилику да се успоставе нове пословне везе.

Амбасадор Рустемов је истакао да је Казахстан, управо због потребе повећања економске сарадње, веома заинтересован за отварање директне авионске линије између Београда и Астане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи