Премијери Србије и Албаније у Нишу на бизнис форуму

Премијери Србије и Албаније Александар Вучић и Еди Рама састаће се за два месеца у Нишу, где ће отворити српско-албански Бизнис форум, речено је "Танјугу" у Влади Србије.  

Премијер Александар Вучић је јуче, током заједничког обраћања јавности са америчким потпредседником Џозефом Бајденом, рекао да ће за месец дана угостити премијера Албаније, као и албанске представнике са КиМ и бизнисмене.

Србија, рекао је Вучић, жели да на бизнис форумима и пословним састанцма развија земљу и обезбеди већи раст привреде, чувајући државне и националне интересе.

У Влади Албаније кажу да су планирана два састанка премијера, један у Нишу, а други у октобру у Београду, кад би требало да учествују на Београдском безбедносном форуму.

На том скупу ће учестовати и поједини представници косовске владе, између осталих и заменик министра за локалну самоуправу Бајрам Гецај. 

Поједини медији, које је пренео и Танјуг, непрецизно су раније јавили да ће у Нишу бити одржана заједничка седница две владе, а не бизнис форум. 

Радио Слободна Европа јавио је раније да ће две владе одржати заједничку седницу у Нишу. Како је навео тај радио позивајући се на незваничне изворе блиске Влади Србије, заједничку седницу влада Србије и Албаније иницирао је званични Београд, али детаљи тог састанка нису још уговорени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи