Косачев: Признање Србији због неувођења санкција Русији

Председник Комитета за међународне односе Савета Руске Федерације Константин Косачев одао је признање и захвалност Србији због тога што, како је рекао, одолева притисцима Запада да уведе санкције Русији.

Константин Косачев је, коментаришући изјаву председника Србије Томислава Николића, који је америчком потпредседнику Џозефу Бајдену пренео да Србија никад неће увести санкције Русији, рекао да би тај потез био непопуларан међу грађанима Србије.

"Председник Србије је изразио расположење српског народа, који недвосмислено жели да развија пријатељске односе са Русијом", рекао је Косачев руској агенцији Тас.

Николић је на састанку са потпредседником САД Џозефом Бајденом рекао да српска влада неће увести санкције Русији, ако то подразумева усаглашавање са спољном политиком ЕУ.

Косачев је објаснио да су српско-руски односи засновани на вишевековној традицији словенске солидарности која је, према његовим речима, врхунац достигла када је Русија подржала српски народ на почетку Првог светског рата и када је Русија одбила да одобри НАТО бомбардовање Југославије.

"Дозволите ми да изразим признање и захвалност руководству и још важније народу Србије, који не попуштају пред отвореним притиском Запада када је реч о антируским санкцијама", закључио је Косачев.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи