ФХП: Уместо ослобађања Милошевића утврдити чињенице

Фонд за хуманитарно право осудио је изјаве министара у влади које, како сматра Фонд, за циљ имају негирање чињеница о ратовима у бившој Југославији и рестаурацију политике Слободана Милошевића и затражио од државних органа отварање широке друштвене дебате о прошлости, те оснивање Регионалне комисије за утврђивање чињеница о ратним злочинима на територији Југославије од 1991. до 2001. године.

ФХП је позвао министре и цео државни врх Србије да се убудуће уздрже од неодмерених изјава и уместо негирања и оправдавања злочина допринесу отварању свеобухватне и на чињеницама засноване јавне дебате о догађајима из прошлости.

Та невладина организација позива власт да, уместо величања актера ратних догађаја који су најодговорнији за масовна кршења људских права, иницира оснивање Регионалне комисије за утврђивање чињеница о ратним злочинима (РЕКОМ), јер је најбољи пут за искрено сагледавање и превладавање трауматичне прошлости заједничко утврђивање чињеница у којем би учествовали представници свих постјугословенских држава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи