Вулин: Није било нападања на влади

Министар Александар Вулин негира да је напао министарку и потпредседницу владе Зорану Михајловић због изјаве поводом 5. октобра и тврди да је на седници Владе Србије било "само разговора о различитим политичким ставовима".

"Нико не напада никога, свако има право на своје мишљење. То је било моје мишљење, као што је било мишљење министарке Михајловић, тако је било и на влади", рекао је Вулин новинарима у Београду.

Упитан да ли је тачно да је на тој седници критикован због иницијативе да се Милошевићу подигне споменик, Вулин је рекао да се на влади, као и на сваком другом месту, расправља и разговара о политичким ставовима и заузима јединствен став.

"Председник владе је изнео став и то је став читаве владе", закључио је Вулин.

Кад је реч о изреченим ставовима о Милошевићу, напомиње да он и министарка Михајловић нису из истих партија што подразумева разлике у идеологијама. 

"Да јесмо, онда бисмо имали само једну идеологију. Србија је слободна земља у којој постоје разне идеологије", рекао је Вулин одговарајући на питање новинара након полагања венаца на Споменик родољубима који су обешени на Теразијама. 

Полемика о улози Милошевића покренута је након тумачења Нила Кларка који је објавио портал Раша тудеј, а који је пренео да није било доказа да је Милошевић био сагласан са стварањем етнички чисте територије, што је протумачено и у тексту Кларка и у делу домаће политичке јавности као његово ослобађање од одговорности за ратне злочине у БиХ.

Правни стручњаци оценили су, међутим, да пресуда хашког суда не ослобађа Милошевића кривице, али тврде да том одлуком јесте скинута одговорност Србије за ратне злочине у БИХ.
У међувремену, почасни председник социјалиста Милутин Мркоњић најављује да ће покренути иницијативу да се Милошевићу подигне споменик, што је подржао и лидер СПС Ивица Дачић. 

У низу реаговања на оцене Муилошевићеве улоге, али на иницијативу за подизање споменика, министарка Михајловић је изјавила да она о Милошевићу не мисли ништа лепо, јер, како је навела, он је с осталим националистима на свим странама проузроковао само рат и људске патње, при чему је додала да и сама 5. октобра била на улици извикујући "Готов је". 

Вулин је такав њен став критиковао, оценивши да је "то вероватно најбољи доказ да само Александар Вучић може да нас држи на окупу и усмери ка бољој Србији, "много бољој од времена када су владали они који су викали 'Готов је' и палили Скупштину".

Премијер Александар Вучић је, не желећи да се уплиће у целу причу, поручио да је окренут будућности те да му не пада на памет да се бави Милошевићем и прошлошћу. 

Блиц је јуче пренео узјаву извора из владе, према којем је Вучић на седници "нарибао" Дачића и Вулина због изјава о Милошевићу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи