Самоопредељење тражи хитно хапшење Тачија и Весељија

Шеф парламентарне групе Демократске партије Косова Адем Грабовци потврдио је да је поднео оставку на ту позицију, а радикални опозициони покрет Самоопредељење каже да то није довољно и тражи хитно хапшење председника Хашима Тачија и председника парламента Кадри Весељија.

Грабовци је објаснио да је оставку поднео јер је последњих дана његово име било спомињано у лошем контексту, што је утицало на његов политички и људски ауторитет.

"Сигурно је да је то створило један непријатан амбијент у јавном мњењу, у институцијама, у Демократкој партији као и код мене самог. Ради моралне и политичке реакције и ради могућности адекватног законског третирања тог случаја који је дотакао и моју приватност али и политички и лични ауторитет, поднео сам оставку са места председника", навео је Грабовци за Радио Слободну Европу.

Раније је косовски портал Инсајдер саопштио да поседује више од хиљаду телефонских разговора Адема Грабовција из 2011. године који доказују његов утицај приликом запошљавања у високим државним институцијама. Ти разговори се данима објављују на интернет страници овог портала.

Портал тврди да Грабовци координише све незаконске активности унутар партије, да запошљава на стотине људи, бира чланове различитих савета, директоре предузећа и независних агенција.

Државно тужилаштво тренутно анализира материјал и транскрипте, те уколико се пронађу елементи за кривично дело, тужилаштво ће покренути и истрагу у овом случају, саопштено је из тужилаштва.

Међутим, радикални опозициони окрет Самоопредељење сматра да ово није крај иако се Грабовци изјаснио да је крив.

Истичу да оставке сада треба да поднесу шефови криминалне групе Тачи и Весељи.

У саопштењу тог покрета се наводи да је оставком Грабовци практично признао кривицу да је умешан у организовани криминал и корупцију.

"У почетку је покушао да побегне од притиска јавности, али је под притиском управе те јавности морао да призна своја недела", наводи се у саопштењу тог покрета.

Самоопредељење констатује да оставка Грабовција на позицију шефа парламентарне групе није довољна, јер како сам признаје он је извршитељ који је примао наређена од Тачија и Весељија.

"Народ Косова није задовољан оставком извршитеља, те тражи хитно хапшење Тачија и Весељија", наводи се у саопштењу Самоопредељења, које су пренели косовски медији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи