Премијери Белорусије и Чешке честитали Вучићу

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је честитку премијера Републике Белорусије Андреја Кобјакова поводом именовања на дужност председника Владе у којој се изражава уверење да ће то допринети даљем јачању односа и сарадњи две земље. Вучићу је честитао и чешки премијер Бохуслав Соботка и понуди помоћ током припрема за чланство у ЕУ.

"Захваљујући привржености послу, оданости циљу и плодотворној државној делатности стекли сте заслужени ауторитет у Србији и на политичком терену, и од стране друштва.

Сигуран сам да ће Ваш рад у својству председника Владе Србије и даље доприносити јачању билатералних односа, проширивању узајамно корисних веза између Белорусије и Србије у корист братских народа наших земаља", наводи се у честитки, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Белоруски премијер Кобјаков у честитки је такође изразио очекивање да ће планирана посета Вучића Белорусији постати још једна значајна етапа у развоју белоруско-српске сарадње, наводи се у саопштењу.

Вучић је примио честитку и премијера Чешке Републике Бохуслава Соботке у којој се изражава подршка реформама и европском путу Србије, а такође нуди помоћ током припрема за чланство у ЕУ.

"Надам се да ће садашњи снажан мандат Вашој Влади омогућити да настави путем реформи и европских интеграција. Чешка Република, као што је то и раније чинила, нуди своје знање, подршку и помоћ Републици Србији, током припрема за чланство у Европској унији", наводи се у честитки, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Соботка је такође изразио спремност да са Вучићем и Владом Србије ради на даљем ширењу сарадње између две земаље.

"Дугорочно партнерство и изванредни односи између Чешке Републике и Србије даје значајан потенцијал за будућност наших земаља“, поручио је чешки премијер, наводи се у саопштењу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи