Брнабић: Оставка у НАЛЕД-у, али бих задржала Пексим

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић изјавила је да је именовањем на ту функцију аутоматски остала без места у Управном одбору НАЛЕД-а, да је сама дала оставку на месту директора компаније "Continental wind partners", али би, како је рекла, волела да задржи место у УО Пексим фондације, које није плаћено.

Брнабићева истиче да је једино још задржала место у УО Пексим фондације, која је непрофитна организација.

"Фондација се бави стипендирањем студената из Србије и Македоније, како би завршили мастер студије на Кембриџу, али под условом да се врате у своју земљу и помогну ЕУ интеграције и економско оснаживање Србије", објаснила је Брнабићева у изјави Танјугу.

Министарка се нада да Агенција за борбу против корупције неће сматрати да ту има сукоба интереса, посебно што то место није плаћено, а волела би, како каже да остане део Пексима.

"Сваке године ми је задовољство да упознајем те фантастичне младе људе, да дочекујем генерацију која се враћа из Кембриџа и да им помажем да се овде снађу. Али ћу упутити захтев Агенцији за борбу против корупције, да видим да ли ту има сукоба интереса и, ако је то могуће, волела бих да ту останем", рекла је Брнабић.

На место директора у "Continental wind partners" је, како је рекла, дала оставку дан пре именовања на функцију, а у НАЛЕД-у јој је, објаснила је, аутоматски престао мандат кад је прешла у државну службу.

"И мени и Банету Недимовићу је престао мандат у НАЛЕД-у, а оно што је тренутно у процесу је да та организација тражи два кандидата за места у Управном одбору и доводи два нова члана из цивилног друштва и локалне самоуправе", додала је министарка.

Такође, Брнабићева је навела да ће испоштовати рок од 30 дана да испуни обавезу да пријави имовину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи