Ђукановић: Бајденови изрази саучешћа значајни за будуће односе са САД

Изрази саучешћа које је потпредседник САД Џозеф Бајден упутио породицама настрадалих у Нато бобмардовању 1999. су биле искрене и веома ће значити за боље односе Србије и САД с обзиром на то да су ти догађаји до сада имали утицај на однесе две државе, рекао је за РТС Драган Ђукановић из Центра за спољну политику.

Ђукановић је рекао да су поруке које су се могле чути од потпредседника САД Џозефа Бајдена током посете Београду јако добре и да су оне суштинске.

"На различитим нивоима добили смо добре вести. Што се билатералне сарадње тиче она је добра, а Србија је похваљена и за реформе", навео је Ђукановић гостујући у Дневнику РТС-а..

Када је реч о изразима саучешћа које је Бајден изразио свим породицама настрадалих током бомбардовања 1999, Ђукановић је рекао да су те изјаве биле искрене и веома значајне за боље односе две државе с обзиром на то да су догађаји из 1999. до сада утицали на однесе.

И потпредседник САД и шведски премијер Стефан Левен, који је такође јуче био у Београду, упознати су и са односима у региону. Премијер Вучић је истако да највише проблема има у Босни и Херцеговини.

Ђукановић је рекао поводом најава да ће у РС бити одржан референдум да Београд неће подржавати антидејтонске позиције.

"У БиХ постоји мноштво проблема, и Србија ће показати конструктиван став, искористиће утицај на РС како би допринела бољим односима у БиХ", каже Ђукановић.

Према његовим речима, кризе у БиХ се појављују периодично и мора доћи до суштинског дијалога, па се тек онда може говорити о стабилазицији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи