Живковић поднео Скупштини четири законска предлога

Лидер Нове странке и народни посланик Зоран Живковић поново је у скупштинску процедуру упутио четири законска предлога и један предлог резолуције, саопштено је из те странке.

Реч је о предлозима закона о измени Закона о финансирању политичких активности, закона о допуни Закона о избору народних посланика, закона о планирању и уређењу простора и насеља, закона о допунама Закона о високом образовању и Предлог резолуције Народне скупштине о признању и осуди геноцида над Јерменима почињеном у Османском царству у периоду од 1915. до 1922.

Предлог закона о допуни закона о избору народних посланика и Предлог закона о измени Закона о финансирању политичких активности суштински се односе на забрану комерцијалног рекламирања политичких странака у електронским медијима.

Предлог закона о планирању и уређењу простора и насеља за своју основу узима закон из 2003. године, уз задржавање онога што ваља и увођење многих побољшања. Предлогом закона о допунама Закона о високом образовању предвиђа се увођење принципа академске честитости који се темељи на самосталној изради писаних радова, као и на стриктном поштовању туђих ауторских права.

А Предлогом резолуције о признању и осуди геноцида над Јерменима почињеном у Османском царству у периоду од 1915. до 1922. би била изражена солидарност грађана Србије са јерменским народом у његовом настојању да се исправи историјска неправда, те да се масовно убиство милион и по Јермена и званично окарактерише као геноцид, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи