Омеровић: Скандалозне најаве о рехабилитацији Милошевића

Председник скупштринског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић оштро је осудио учестале најаве о политичкој рехабилитацији Слободана Милошевића, истакавши да су "провокаторске и скандалозне".

"Накнадна памет и мантра да ће Милошевићу судити историја и време су само покушај прикривања чињеница злочиначке политике коју је водио тај човек у годинама највећег страдања, назадовања, уништавања грађана Србије", навео је Омеровић у писаној изјави за медије.

Он наводи да су грађани Србије пресудили на изборима 2000. године, а измишљања и погрешна читања и тумачења делова пресуде Хашког суда , "не могу и неће никада ослободити Милошевића кривице за стотине хиљада људи који су страдали због њега и његове политике".

"Погубност те политике доказали су и показали и време и историја и грађани.То је била политика злочина, убијања и сопствених грађана, политика по којој Србија наводно није била у рату, а сахрањивала је своју младост", навео је Омеривић.

Према његовој оцени, "овакви покушаји су за сваку осуду посебно што ово није званична политика Србије. Нико у Србији не жели да се врате деведесете године".

"Влада Србије има своју политику и програм за шта је добила подршку огромног дела грађана да води ову земљу у бољу будућност. На срећу свих нас, то није поражена политика Слободана Милошевића", истиче Омеровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи