ПС: Страним инвестицијама смањена незапосленост

Покрет социјалиста саопштио је да Двери не желе да признају да је у претходне две године Влада Србије директним инвестицијама смањила незапосленост која је у време владавине њених коалиционих партнера била међу највећом у Европи, баш као што је, како додају, у то време "пљачкашком приватизацијом уништено и опљачкано 98 одсто српске привреде".

"Чак и најбогатије земље на свету боре се да привуку што више страних инвестиција које само 'експертима' из Двери не требају. Умеју Двери да нападају стране инвестиције, али не умеју да кажу којим новцем ће да обнове привреду или исплате бар једну плату," наводи ПС у саопштењу.

ПС истиче да у Србији од директних страних инвестиција сваког месеца плату заради близу 90.000 радника, којима би, како додаје, Двери ускратиле егзистенцију само када би имале прилику. 

"Александар Вучић је доказао да зна и уме много и то му признају и Русија и Европа. Таквим признањима се Двери не могу похвалити, али се могу похвалити својом политичком демагогијом," закључујуе ПС.

Двери су претходно саопштиле да је лидер тог покрета Бошко Обрадовић на питање мандатару да наведе бар једну државу која се развила страним инвестицијама добио одговор да се Немачка развила на основу "Маршаловог плана", оценивши да је тај пример дат у недостатку других а да је реч о кредитном аранжману а не инвестицијама и купопродаји фабрика, земљишта, рудника, шума.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи