Дачић: Чанку и Јовановићу није важна Србија

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да су нервозне реакције Чедомира Јовановића и Ненада Чанка на пресуду Хашког суда о Караџићу, у којој се, како је навео, Милошевић ослобађа одговорности, показатељ да њима није важна Србија.

Дачић је у саопштењу навео да је "ваљда свима у корист што је пресуђено да Србија није одговорна за ратне злочине и етничко чишћење".

"Зато овде није реч о Милошевићу већ о Србији. Реакције Чедомира Јовановића и Ненада Чанка су разумљиве, јер они целу своју политичку каријеру граде на причи о Милошевићевим ратним злочинима и одговорности Србије, зато је оваква пресуда катастрофална по њих. Чеда и Чанак се противе ослобађајућој пресуди за Србију, јер су они свих ових година живели на осуди Србије", истакао је Дачић.

"Можда да упуте протест Хашком суду и траже смену судија, јер су они пресуду донели, ја сам је јуче само цитирао. Они на Западу који су били креатори политике осуде и кажњавања Србије бар ћуте, за разлику од оних у земљи који не могу да сакрију бес и разочарање што је Србија ослобођена оптужби", додао је шеф српске дипломатије.

Министар је додао и да је занимљиво да Јовановић и Чанак брину због рехабилитације Милошевића, а ниједном речју се не огласе о рехабилитацији нацизма и усташтва у Хрватској.

"Разумљиво, њихов задатак је осуда Србије. А задатак Владе Србије је одбрана Србије, у томе се разликујем"“, закључио је Дачић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи