Дачић примио честитке кинеског колеге

Кинески амбасадор у Београду Ли Манчанг уручио је Ивици Дачићу писмо честитке шефа кинеске дипоматије Ванг Јиа поводом поновног избора на ту функцију првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије.

Министар Ванг упутио је искрене честитке шефу српске дипломатије и поручио да Министарство иностраних послова Народне Републике Кине жели даље јачање комуникације и сарадње са Министарством спољних послова Републике Србије и давање новог заједничког доприноса подстицању продубљивања и развоја свеобухватног стратешког партнерства између две земље.

У срдачном разговору изражено је обострано задовољство успешним развојем билатералне сарадње, као и жеља за даљим интензивирањем односа, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Министар Дачић и амбасадор Ли истакли су велике могућности сарадње у оквиру механизма Кина - земље Централне и Источне Европе, чији ће се самит одржати у децембру месецу у Риги.

Током разговора такође је оцењено и да је од велике важности за обе земље и јачање дијалога на мултилатералном плану, а нарочито у светлу предстојећег одржавања Генералне скупштине Уједињених нација у септембру ове године.

У разговору министра Дачића са кинеским амбасадором са посебним задовољством је поново истакнут висок степен разумевања и узајамне подршке по низу питања од виталног интереса за Србију и Кину, као и сарадње у бројним међународним форумима.

Амбасадор Ли истакао је да Кина сматра Србију веома пријатељском земљом као и једним од својих најзначајнијих партнера у региону и Европи, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи