Милићевић: Храброст у избору ЛГБТ министарке

Члан главног одбора СПС-а Борис Милићевић оценио је да је избором Ане Брнабић за министарку државне управе и локалне самоуправе, премијер Александар Вучић "учинио нешто за шта нико пре њега није имао храбрости".

"Вучић је овим потезом променио правила игре на српској политичкој сцени кад је у питању однос према ЛГБТ заједници", наводи Милићевић.

У изјави за јавност, члан главног одбора СПС-а наводи да је ово именовање узбуркало домаћу јавност од, како наводи "аргумената опозиције да њена сексуалност није битна, преко тога да је Вучић говорио о њеној сексуалности, уместо о њој самој, до тога да избор лезбејке за чланицу Владе Србије неће донети никакве промене за ЛГБТ заједницу".

Као доказ да овај потез ипак доноси промене, Милићевић наводи пример председника Јединствене Србије Драгана Марковића Палме.

"Пре пар месеци, Драган Марковић је тврдио да, док се он пита, ЛГБТ особе неће моћи да уђу у Скупштину или Владу Србије. Сада не само да је гласао за улазак лезбејке у владу, већ ју је и позвао у госте у Јагодину", наводи се у саопштењу.

Други аргумент против је што је Александар Вучић саопштио јавности да је Ана Брнабић лезбејка, а не она сама, чиме је наводно прекршен Закон о забрани дискриминације. Према тврдњи Милићевића, премијер је у договору са министарком саопштио јавности да је она лезбејка.

"Да њена сексуалност није битна не би све водеће светске агенције, медији у десетинама земаља известили да је Србија добила свог првог геј министра. Једини који су прећутали ту чињеницу били су турски медији, али од њих је то и очекивано", додаје Милићевић.

У даљем тексту, Милићевић истиче да је премијер овим потезом "напао" и део гласачког тела на који су, како тврди, до сада рачунале некадашње „демократске снаге", као и социјалисти у последњих шест година, од мог избора у Главни одбор СПС-а".

Милићевић додаје да је овим избором угрожено и "пословање" појединих ЛГБТ активиста који су "добијали донације на основу угрожавања права ЛГБТ популације у Србији".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи