Џžонс уручио Вучићу Мапу пута и похвалио напредак

Извршни директор за Европу и Евроазију у Министарству трговине Сједињених Америчких Држава Скип Џонс уручио је српском премијеру Александру Вучићу „Мапу пута - стратегију развоја економских односа Србије и САД и оценио да је Влада Србије остварила импресиван напредак доношењем сета закона који реформишу пословање.

Џонс је навео да је међу њима и Закон о раду, и да је од кључног значаја њихова потпуна примена, као и транспарентност тендерских процеса и борба против сиве економије и корупције, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Вучић је упознао америчку делегацију са добрим резултатима фискалне консолидације и других економских мера које се предузимају са циљем да се побољша пословно окружење у Србији.

Српски премијер је истакао да ће отварање директне авионске линије "Ер Србије" између Београда и Њујорка олакшати контакте пословних људи и тиме значајно допринети јачању економских веза Србије и САД.

Очекује веће присуство америчких инвеститора, што би значило и преношење радних навика и предузетничког духа српским радницима.

"Мапа пута“ - стратегија развоја економских односа Србије и САД је документ који је Министарство трговине САД израдило после посете премијера Вучића Вашингтону, а на основу иницијатива изнетих током његових разговора са америчким званичницима.

У "„Мапи пута"“ се истиче да је потребно да буду оснажене трговинске и друге економске везе двеју земаља и због важности српско-америчког партнерства за стабилност и напредак региона. 

Америчка страна сматра да су у Србији значајно побољшани услови за стране инвеститоре и да је то разлог што све више компанија из САД разматра могућност инвестирања.

Зато је спремна да са српском Владом ради на подстицању међусобне трговине и улагања у области информационе и комуникационе технологије, енергетике, инфраструктуре, производње делова за аутомобилску индустрију, као и здравствене заштите. То подразумева и проширење пословања америчких компанија које су већ присутне на српском тржишту, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи