Читај ми!

Јоксимовић: Очекујемо отварање поглавља до краја године

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је да Србија очекује да ће до краја године бити отворена прва преговарачка поглавља и нагласила да се Влада Србије одмах на почетку процеса приступања суочила са најтежим изазовима на путу ка ЕУ.

У разговору са министром културе и демократије Шведске Алис Бах Кухнике, Јоксимовићева је нагласила да се Србија сигурним корацима креће ка крајњем циљу - да постане функционална и уређена држава, саопштено је из њеног кабинета, преноси Танјуг.

Саговорнице су се сагласиле да је тај пут дуг и пун изазова, али да је крајњи резултат важан за грађане Србије.

Јоксимовићева је подвукла да је влада започела суштинске реформе друштва.  

Шведска министарка истакла је да Србија има подршку њене државе у процесу европских интеграција и што скоријем отварању преговарачких поглавља.

Разговарајући о проблему миграната констатовано је да се решавању проблема мора приступити заједнички на нивоу ЕУ, а Кухнике је похвалила хуман однос Србије према мигрантима.

Јоксимовић је захвалила Шведској на развојној помоћи и донацијама које су у највећој мери усмерене на демократску владавину, људска права и побољшање животне средине.

Истакла је да је Влада Србије показала посвећеност политици континуираног унапређивања људских права и слобода, као и решеност да заједно са осталим друштвеним актерима, активно доприноси успостављању друштва, које негује културу поштовања људских права.

На састанку је било речи и о регионалној "Заједничкој изјави о окончању насиља и злочина из мржње према ЛГБТ особама", коју је Јоксимовићева са министрима и заменицима министара из Црне Горе, Хрватске, Албаније и БиХ потписала у мају ове године након трећег неформалног министарског састанка у оквиру IDAHO форума у Будви, када су се и две министрке среле први пут.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи