Читај ми!

Тахири: Отворићемо питање пробних таблица

Званичници власти у Приштини покренуће у разговорима са представницима Београда крајем месеца питање употребе пробних таблица, за возила са Косова која са ознакама РКС улазе на територију централне Србије.

Министарка за дијалог у косовској влади Едита Тахири је изјавила да ће 28. и 29. септембра са представницима Београда бити одржан састанак у Бриселу, преносе електронски медији у Приштини.   

Едита Тахири је навела  да ће приштинска делегација инсистирати да се пробне таблице укину, пошто како је рекла, "пролонгирају остваривање слободе кретања, имају додатно финансијско оптерећење и фрустрирајуће утичу на грађане", преносе електронски медији у Приштини.

"Као што је признала државна документа, личну карти, возачку дозволу, саобраћајну дозволу и полисе осигурања са ознакама Републике Косово, такође треба да призна и регистарске таблице РКС", рекла је Едита Тахири.

Додала је да уколико власти Србије то не учине онда Влади Косова не преостаје ништа друго него да одговори реципроцитетом, односно да примењује пробне таблице за сва возила са регистарским таблицама градова у централној Србији.

Власти у Београду су појасниле да споразум о осигурању возила, који је ступио на снагу у августу, не дотиче међутим и употребу регистарских ознака. Њих регулише споразум о слободи кретања постигнут имеђу Београда И Приштине 2011. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи