Читај ми!

ДС: Уставни суд тек сад решава жалбе из 2012. године

Министар правде Владе у сенци Демократске странке Момчило Грубач упитао је министра правде Николу Селаковића да ли зна да Уставни суд тек сада решава жалбе које су грађани поднели још 2012. године и зашто нема одговора на иницијативе старе више од годину дана, којима се испитује уставност појединих закона, попут закона о смањењу пензија.

Реагујући на саопштење Српске напредне странке у којем се наводи да Уставни суд суди само по Уставу и законима, Грубач је оценио да постоје политички притисци на рад Уставног суда и "својеврсно прејудицирање његових одлука", преноси Бета.

"Тврдите да Уставни суд не суди ни по бабу ни по стричевима, да нема мешетарења и политичких притисака. Можда нисте регистровали писмо председника Србије у коме тражи од Уставног суда да успори поступак и одложи оцену уставности Бриселских споразума о статусу Косова и Метохије, али сте се морали сетити да сте неколико месеци пре доношења одлуке у том предмету, изјављивали да је у питању политички акт, те да Уставни суд треба да се огласи ненадлежним. Зар то није мешање у рад Уставног суда", упитао је Грубач који је обављао функцију министра правде у две савезне владе.

Српска напредна странка саопштила је раније да Уставни суд не суди "ни по бабу ни по стричевима, а још мање по кумовским везама и новчаницима", већ само по Уставу и законима.

"Подсетићу (министра правде владе у сенци) Момчила Грубача да је за време владавине ДС-а Уставни суд био у блокади, да није имао довољан број судија, а и те судије што је имао нису имале основне услове за рад", навео је у саопштењу потпредседник Главног одбора СНС Никола Селаковић, који је и министар правде у Влади Србије. Он је додао да Уставни суд данас има своју зграду, у којој судије имају услове достојне своје функције, као и да у њему ради довољан број судија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи