Ђурић: Без наметања решења за ситуацију у БиХ

Србија се противи наметању решења за ситуацију у БиХ, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић истичући да је искрена рука помирења премијера Александра Вучића шанса коју треба да искористе сви у региону.

Марко Ђурић је новинарима у Бањалуци, где је представљао владу на Конференцији 20. година Дејтонског мировног споразума "Погледи", рекао да Србија у Дејтонском споразуму и даље види шансу за сарадњу са свим државама у региону, преноси Танјуг.

"Ми смо оштро против било каквог наметања или једностраног диктирања одлука и решења за ситуацију у БиХ и било какав облик мајоризације једног народа над другим народима за нас није прихватљив", рекао је Ђурић.

Ђурић је оценио да је искрена рука помирења премијера Србије Александра Вучића свим народима у БиХ и отвореност за сарадњу са Републиком Српском и Федерацијом БиХ, на потпуно равноправним основама, шанса коју сви у региону треба да искористе.

Шанса да се са Србијом гради боља будућност представља прилику која и у економском смислу има озбиљне, позитивне и далекосежне последице, додао је Ђурић.

"Србија очекје да у свим политичким структурама, и на нивоу ентитета и на нивоу заједничких институција БиХ наиђе на подршку за овакасв свој став", напоменуо је директор Канцеларије за КиМ.

Поновио је да је Србија, као гарант Дејтонског споразума, заинтересована за судбину српског народа преко Дрине, и да ће наставити да га подржава, уз поштовање међународних оквира који су тим споразумом утврђени.

"Дејтонски споразум је несумњиво донео мир, а Републици Српској могућност да самостално одлучује о многим питањима и тај споразум остаје важан за све у БиХ", закључио је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи