Читај ми!

Амандман одбора на закон о максималном броју запослених

Функционери у законодавној, извршној и судској власти, судије Уставног суда, тужиоци и њихови заменици, као и наставно особље у високошколским установама биће изузети од примене члана закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору који се односи на престанак радног односа због испуњавања услова за старосну пензију.

То је предвиђено амандманом Одбора Скупштине Србије за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу који је вечерас предложен на седници тог тела, пренео је Танјуг.

У образложењу амандмана се наводи да је он предложен због чињенице да се ради о деловима јавног сектора који су од изузетног значаја за Србију, и да би у случају његовог неприхватања могло доћи до негативних последица по законит, одговоран и складан рад тих институција.

Чланом закона који се односи на престанак радног односа због испуњења услова за старосну пензју предвиђено је да запосленом у јавном сектору престаје радни однос када наврши године живота и стаж осигурања прописаних законом за одлазак у старосну пензију, независно од прописа којим се уређује његов радно-правни статус.

Тим чланом, између осталог, предвиђено је и да запослени остварује право на отпремнину, као и да се споразумом може утврдити наставак радног односа запосленог најдуже до навршења 65 година живота и најмање 15 година стажа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи