Читај ми!

Посланичка питања о земљишту и помору рибе

Посланици Скупштине Србије у наставку седнице постављали су питања надлежнима. Интересовали су се о закупу пољопривредног земљишта, квалитету воде за пиће, помору рибе у Бачкој Тополи, саветовалиштима за дијабетес, прузи у Нишу, као и неправилностима у раду Општине Прокупље у време власти ДС-а.

У делу седнице скупштине за постављање питања, посланица ЛСВ-а Олена Папуга рекла је да грађани Бачке Тополе и Малог Иђоша имају вишегодишњи велики проблем смрада из кафилерије у оквиру предузећа АИК "Бачка Топола" и затражила од надлежних да их заштите, преноси Танјуг.

Папуга је такође Министарство пољопривреде и заштите животне средине питала о помору рибе у акумулационом језеру Криваја у Бачкој Тополи који се догодио за викенд, наводећи да је реч око 10.000 комада смуђа од којих су многи избачени на обалу.

Питала је да ли ће бити урађене анализе како би се утврдио узрок помора рибе и да ли постоји згађивач.

Посланик СДПС-а Иван Бауер питао је Министарство пољопривреде зашто се често догађа да се пољопривредно земљиште у државном власништву даје у закуп на годину или три године, када је законом предвиђено и до 20 година.

Бауер је навео да су му пољопривредници са којима је разговарао рекли да се често дешава да се уговори о закупу потписују и са по шест месеци закашњења, што им ствара велике проблеме, јер не знају да ли да култивишу земљиште када им је истекао уговор, а нови није потписан.

Посланик Заједно за Србију Благоје Брадић питао је премијера Александра Вучића о, како је навео, вишедеценијском проблему у Нишу. Навео је да у том граду постоји 17 пружних прелаза од који чак седам није обезбеђено и упитао шта је са конкурсом за средства намењена измештању пруге из центра града.

Посланица ДС-а Гордана Чомић питала је министра здравља Златибора Лончара колико укупно и у колико општина постоји саветовалишта за дијабетес, а Лончара и министарку пољопривреде и заштите животне средине о квалитету воде за пиће у Србији.

Посланик СНС-а Дарко Лакетић питао је министре полиције и правде Небојшу Стефановића и Николу Селаковића да ли је могуће ефикасно и темељно испитати законитост поступања одговорних у Општини Прокупље код уговарања послова Предузећа за путеве Ниш.

Лакетић наводи да су дуговања општине Прокупље више од два општинска буџета, односно више од две милијарде динара, као и да су та дуговања настала од 2006. до 2012. годитне за време власти ДС у том граду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи