Читај ми!

Селаковић: Србија препозната као фактор стабилности

Министар правде Никола Селаковић изјавио је да су током посете премијера Александра Вучића САД-у, нашој земљи, која је препозната као фактор стабилности у овом делу Европе, упућене и похвале за храбре реформе.

Министар правде Никола Селаковић је гостујући у емисији Да, можда, не на РТС-у рекао да је важна порука што је Србија добила изузетну подршку за став који заузима у вези са миром и стабилношћу у региону и што је препозната као фактор стабилности у овом делу Европе.

Као другу веома важну поруку, Селаковић види то што је Србија добила похвале за храбре, тешке и болне реформе које је Влада предузела.

На политичком нивоу за Србију је, како је истакао, важна подршка САД-а у процесу европских интеграција, а Србија је препозната и као држава која води одговорну политику добросуседских односа.

Никола Селаковић, који је и потпредседник Српске напредне странке, рекао је и да су они који причају да се посетом Вучића САД-у окрећу леђа Русији, очигледно слепи на неке чињенице које су свима видљиве, попут оних да Влада Србије није увела санкције Руској Федерацији.

"Набројте ми колико је још држава у Европи тако поступило. Влада Србије неће уводити санкције Русији и Вучић је то неколико пута изричито и јасно рекао", навео је Селаковић и додао да је велики успех када премијер Србије оде у САД и буде примљен и у прилици да разговара са тамошњим званичницима.

Према његовим речима, једно од тежишта разговора је било на РТБ Бор, а уверен је да је једна од тема био случај Битићи.

"За нас је важно да о томе говоримо отворено и да хоћемо да решавамо питања која се годинама гурају под тепих", навео је министар правде.

Потпредседник Социјалдемократске странке Марко Ђуришић сматра да је посета Вучића САД-у изневерила очекивања, као и да још нису постигнути конкретни договори са привредницима о улагању у Србију.

Председница Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић сматра да посета САД-у у овом тренутку није била паметна и да је премијер примљен на "ниском нивоу".

Селаковић је истакао да су приче да је Вучић доживео "шамар" током посете САД "на граници са нечијим лепим жељама и маштом".

Селаковић је поновио да је Вучић у САД имао изузетно добре сусрете, а уверен је да ће се њихови резултати видети ускоро.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи