Џејкобсон: Што пре оснивање Специјалног суда

Амбасадорка САД у Приштини Трејси Ен Џејкобсон позива представнике косовских институција да формирају Специјални суд јер у супротном САД и друге земље неће моћи да блокирају формирање тог суда у Савету Безбедности УН.

Трејси Ен Џејкобсон оцењује да косовска влада "ни у ком случају не треба да доведе у опасност легитимитет и репутацију због малог броја особа које могу да буду оптужене због сумњи да су извршили кривична дела, описана у извештају Дика Мартија", преноси Бета.

Учествујући у активностима "Ангажовања за равноправност", Џејкобсон је изразила очекивање да ће косовска влада прихватити последњи предлог о Специјалном суду који је представила ЕУ.

"Ја се надам да ће влада врло брзо донети одлуку (о Специјалном суду), да ће је послати у скупштину и да ће скупштина донети закон", наводи Џејкобсон.

Амасадорка САД у Приштини каже да ако скупштина не усвоји закон, САД и други стратешки партнери Косова неће моћи да блокирају процес у УН.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи