Посланичка питања

Скупштина Србије наставила је заседање, а на почетку радног дана посланици су искористили пословничко право да од представника власти затраже одређене информације.

Скупштинско заседање почело постављањем посланичких питања.  

На почетку седнице, посланица Демократске странке Александра Јерков упитала је премијера Александра Вучића ко ће одговарати за "штетну одлуку бившег министра финансија Лазара Крстића којом је изгубљено 783 милиона евра, односно двогодишња уштеда од плата и пензија".

Она је министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића упитала колико је особа ухапшено што су у јавним предузећима тражили паре за Српску напредну странку.

Јерковљева је Стефановића питала и докле се дошло у истрази поводом изјаве потпредседнице владе Зоране Михајловић да поједини министри раде против државе.

"Који је то министар који је, како је она навела, намештао послове фирми својих пријатеља", додала је она.

Посланица Нове Србије Злата Ђерић упитала је Министарство унутрашњих послова и Сектор за ванредне ситуације због јучерашњег пожара у Косовској улици у центру Београда, колика је обавеза тих институција да имају запослене инжењере противпожарне јединице који ће превентивно деловати.

Она је упитала и Министарство одбране када ће пензионисаним официрима бити омогућено да им се пензије ускладе за 11 одсто, јер им је то право потврдио Уставни суд, а "они већ осам година чекају".

Посланица Социјадемократске странке Бранка Каравидић упитала је министра просвете, науке и технолошког развоја Срђана Вербића зашто је током овогодишњег уписа ученика у средње школе у Мајданпеку укинут смер економски техничар и да ли ће се ова одлука преиспитати.

"Премијер је рекао да ће ова влада реформисати образовни систем. Рекао је да ће образовање бити на првом месту, па га питам да ли треба испитати погрешну одлуку", навела је Каравидићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи