Читај ми!

Битка за Инђију

Уочи седнице локалног парламента у Инђији, одборници Српске напредне странке повукли су предлог за смену општинског руководства. Предлог је потписало 13 одборника, њих пет с листе демократа. Одборници мењали мишљење о руководству више пута у пет дана. Инциденти и у Беочину. Локални челници СНС-а и ДС-а из Инђије и Беочина међусобно се оптужују за претње, уцене и премлаћивања. Полиција је покренула истрагу.

Уместо очекиване смене скупштинског руководства у Инђији – преокрет. Поставља се питање зашто је на седници било више публике него одборника. Само двоје од 37 у клупама. Демократе тврде да су њихови одборници захтев за смену општинског руководства потписали под притиском.

"Људи не желе да учествују у смени власти на овакав начин, каже председник општине Инђија Петар Филиповић. Додаје да Инђија "није Сан Педро у Хондурасу" да се под претњама и уценама смењује власт, како тврди, на криминалан начин.

Притисци јесу страшни, али стижу са ваше адресе, одговарају демократама напредњаци.

После јучерашњих криминалних радњи Пајтића, покрајинске владе и њихових представника, "грађани Инђије су згрожени да се ово може назвати демократијом", истиче Владимир Гак из СНС-а.

Према његовим речима, одборници СНС-а били су изложени претњама, уценама и психичкој тортури од стране Демократске странке какву "Инђија никада до сада није забележила".

Иначе, Инђија је једина општина у Срему у којој на власти није Српска напредна странка, а оптужбе о притисцима почеле су пре неколико дана.

Од пет одборника који се помињу двоје је завршило у болници. Неки тврде да су били изложени тортури, али нико не жели пред камерама да каже шта се заправо у претходних пет дана догађало у Инђији.

У међувремену, у Инђији је нападнут новинар Владимир Јешић, брат бившег председника општине Горана Јешића. И док Јешић тврди да су га у полицији приморавали да промени исказ, МУП саопштава да је одбио полиграфско испитивање. Аутомобил у којем су се возили батинаши који су напали Јешића наводно је изнајмио баш Владимир Гак из СНС-а. Он на та питања није желео да одговара.

МУП у свом саопштењу наводи и да је Јешић позван да да исказ на основу захтева Вишег тужилаштва и понуђено му је да се полиграфски тестира, што је он у први мах одбио. Након тога, како се истиче у саопштењу, изјавио је да жели консултацију са својим адвокатом, после чега је напустио Полицијску станицу у Инђији.

Истовремено, у полицијску станицу је, по истом основу позван Владимир Гак, који је пристао да да изјаву и да се полиграфски тестира, додаје се у саопштењу МУП-а.

Локални проблем одјекује у републичким страначким просторијама. Напредњак Александар Мартиновић оптужује баш Горана Јешића и Бојана Пајтића да су отели одборнике и да их држе заточене у хотелу на Фрушкој гори. И показује фотографије новог насиља. Претучен је заменик председника општине Беочин. Неколико сати касније и он сам држи конференцију.

Заменик председника општине Беочин из СНС-а Милан Чачић тврди да га је Владимир ударио два-три пута песницом и да му је у томе помогао "момак одевен у црно".

Демократска странка негира да је Милан Чачић нападнут и тврди да је сам изазвао инцидент испред хотела и да је удаљен мирно.

Током дана скоро на сваки сат странке су се препуцавале о томе шта се догађа у Инђији. МУП саопштава да ради на расветљавању свих чињеница и околности у вези са више инцидената који су се претходна два дана догодили у том месту и у Беочину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи