Читај ми!

Канцеларија за КиМ: Политизовање питања авио-саобраћаја

Представници српских власти оценили су да Приштина политизује питање авио-саобраћаја и могућности отварања линије Београд-Приштина, иако је реч о питању од значаја за грађане и привреду.

Како је саопштила Канцеларија за Косово и Метохију, директор Канцеларије Марко Ђурић учествовао је у Риму на састанку привредних комора Србије и Косова, на којем је разговарано о могућностима нормализације поштанског и железничког саобраћаја и отварања авио-линије Београд-Приштина, као и о осталим питањима значајним за унапређење привредних активности на КиМ, преноси Танјуг.

Састанку је присуствовала и министарка за дијалог са Београдом у привременим институцијама самоуправе у Приштини Едита Тахири, која је одбила да се питање авио-саобраћаја и линије Београд-Приштина разматра на састанцима комора као економско питање и инсистирала да се о томе може разговарати само као о политичком питању у оквиру политичког дијалога у Бриселу.

Такав став Приштине представља, оценили су представници Београда на данашњем скупу у Риму, политизацију једног питања од значаја за грађане и привреду.

Састанак са представницима привредних асоцијација, који је организован под покровитељством Еврокоморе, био је прилика да се разговара и о организацији скупа привредника из централне Србије и са Косова и Метохије.

Договорено је да се такав привредни форум одржи 9. маја у Грачаници.

Привредна комора Србије и Привредна комора Косова две године одржавају редовне месечне састанке под покровитељством званичника ЕУ и Генералног директората Европске комисије за проширење, речено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи