ДС: "Казнени одреди" СНС-а окупирају општине

Демократска странка оценила је, поводом последњих инцидената у Инђији, да, како су навели, "казнени одреди" Српске напредне странке три године држе целу Србију у страху и окупирају општине широм земље.

"Док полиција приморава Владимира Јешића да промени исказ о нападу са којим се у везу доводи председник Општинског одбора СНС Инђија Владимир Гак, казнени одреди те странке већ три године остају некажњени. Исти људи, истим аутомобилима, истим методама са налогом из истог политичког центра већ три године држе целу Србију у страху и једну по једну окупирају општине у Србији", пише у саопштењу ДС-а, преноси Бета.

Како су навеле демократе, "казнени одреди СНС" су пре два месеца дошли у Инђију "у покушају да преотму власт".

"Ситуација у Инђији, у којој ДС има 18, а СНС пет одборника, ескалирала је у последњих 48 часова где је употребљена физичка сила и поједини одборници ДС држани у кућном притвору и уз забрану комуникације у чему су активно учествовали и функционери СНС, међу којима и заменик председника Општине Беочин Милан Чачић", наводи се у саопштењу.

ДС је позвала МУП да обелодани записнике о инциденту на Андревљу, који се догодио протекле ноћи и који је, према наводима демократа, изазвао Чачић.

"Чачић, који је инцидент изазвао највероватније у намери да се физички обрачунава са одборницима, мирно је удаљен а о инциденту је обавештена полиција, које је два пута излазила на лице места и која може потврдити да никакавог физичког напада није било, о чему ведоче и снимци камере", саопштила је ДС.

Та странка је оценила да напредњацима смета "постојање доказа да је њихов члан изнајмио аутомобиле у којима Инђијом крстаре батинашке екипе СНС".

"СНС већ три године влада тако што окупира територије сопствене земље и укида грађанска права. За тај посао ангажована је цела армија параполицијских снага које по Србији отимају, уцењују, киднапују и туку зарад отимања власти у општинама", оценила је ДС.

Демократе су позвале министарку државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички да се хитно изјасни о стању у локалним самоуправама и "казненим одредима који прекрајају вољу грађана". 

Како је саопштено, ДС ће сакупити и "поново доставити" доказе надлежним органима и међународним институцијама "о свим људима који су широм Србије уценама, притисцима и насиљем мењали вољу грађана изражену на локалним изборима".

Предлози за смењивање општинског руководства у Инђији, где је на власти ДС, повучени су с дневног реда данашње седнице Скупштине општине и то пре почетка седнице. Иницијативу за то поднела је СНС коју су демократе претходних дана оптуживале за притиске и претње владајућим одборницима.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да интензивно ади на расветљавању свих чињеница и околности у вези са више инцидената који су се у претходна два дана догодили на територији општина Инђија и Беочин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи