Читај ми!

Владимир Ђукановић позива омбудсмана да поднесе оставку

Функционер СНС Владимир Ђукановић поново је позвао заштитника грађана Сашу Јанковића да не злоупотребљава функцију омбудсмана због своје политичке амбиције, и да поднесе оставку и кандидује се на изборима.

"Ако има морала, нека поднесе оставку, а тај политички програм који је ставио у свој извештај 2014. годину нека кандидује на изборима", рекао је Владимир Ђукановић у изјави достављеној Танјугу.

Према његовим речима, заштитник грађана је у свом извештају за 2014. годину изнео паушалне оцене о стању у медијима и није навео ниједан пример притиска на новинаре ни цензуре.

Ђукановић је оценио и да је невероватно да се "паушалне оцене" из Јанковићевог извештаја узимају у нашим медијима "здраво за готово".

"Интересантно је да се није сетио да у извештај стави како су поједини медији на најбруталнији и вулгарнији начин писали о породици председника владе", рекао је Ђукановић.

Представљајући извештај за 2014. годину члановима скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, Јанковић је рекао да у Србији има медија у којма се чују критички ставови, али је замерио извршној власти што негодује због таквих ставова.

"Улога државе није да буде на једној страни, већ да промовише слободу говора. Код нас се са позиције извршне власти емитује да су они који изражавају критичко мишљење страни и тајкунски плаћеници, који не воле државу", казао је Јанковић.

То, како је додао, изазива страх код медија и новинара да ће доћи у неугодну позицију по питању оглашавања, који је један од извора прихода у медијима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи