Читај ми!

СНС: Напад на Јешића лаж

Српска напредна странка саопштила је да је напад на новинара Владимира Јешића, брата функционера ДС, лаж подметнута грађанима како би се створила паника у Инђији, додајући да је Јешић напао функционера напредњака, о чему, како додаје СНС, нико не говори.

"Нико од чувара Пајтићеве фотеље, разних удружења, друштвено-политичких радника не помиње да је Владимир Јешић напао заменика председника Општине Беочин Милана Чачића и разбио му главу зато што је кренуо на вечеру у хотел Андревље, где је Бојан Пајтић држао киднаповане одборнике СО Инђија", наводи СНС, преноси Танјуг.

Та странка оцењује да је "срамно и скандалозно" што су се након криминалног понашања Бојана Пајтића, Горана Јешића и његовог брата Владимира јавиле армије "друштвено-политичких радника" како би сачувале Пајтићеву фотељу и власт ДС-а.

Напредњаци додају да Владимир Јешић јуче није бирао средства, да је вршио притисак на одборнике ДС-а Ружицу Хемун и Живана Пашића, који су потписали иницијативе за смену власти у Инђији, и да је њима позлило те да су примљени у болницу у Каменици.

"Шта треба да се деси и коме све демократе треба да разбију главу да би неко јавно осудио шефа криминалног режима и силеџију Пајтића и његове батинаше? Очигледно је за многе вредније одбранити фотељу оног ко 15 година пљачка Војводину, шефа криминалног режима, Бојана Пајтића, него сачувати живот било ког грађанина", наводе напредњаци.

Напредњаци додају да, ако су такви батинаши и силеџије, попут Владимира Јешића, "главни новинари ДС-а", онда је јасно зашто нема реакције јавности на криминалне нападе.

СНС оцењује да Пајтић и "његове силеџије" из ДС не бирају средства како би сачували своје фотеље и наставили да краду, те да је њихов највећи страх да ће, са губитком власти, завршити у затвору због многобројних пљачки и малверзација.

СНС: ДС "киднаповао" одборнике из Инђије 

Функционер СНС Александар Мартиновић оптужио је Бојана Пајтића и Горана Јешића да су "киднаповали" 13 одборника ДС, од којих је пет потписало иницијативу за смену локалне власти у Инђији. Истиче да их демократе држе у хотелу "Андревље" у Беочину, због чега није одржна седница Скупштине општине Инђија. 

Александар Мартиновић је, на конференцији за новинаре, рекао да је иницијатива за смену општинских власти данас повучена, али да СНС од ње неће одустати, преноси Танјуг.

Мартиновић је уверен да ће у наредном периоду бити одржана седница на којој ће легалним путем доћи до смене актуелног руководства.

Према његовим речима, на данашњој седници на којој је, поред осталог, требало да се одлучује и о инцијативи опозиције за смену општинског руководства из ДС, нису се појавили одборници из те странке, али ни напредњаци који, како је рекао, неће на силу да преузимају власт и дају легитимитет поступцима којима се служе "силеџије из ДС".

"Одборници СНС ће се појавити на седници кад се буду створили услови за демократски, цивилизовани, нормални рад", рекао је Мартиновић и додао да СНС има легитимитет да смени демократе, јер ДС у Инђији и у још 18 општина и градова у Војводини 2014. није прешла ни цензус на републичким изборима.

СНС је позвао надлежне органе да реагују и да оне "који киднапују, пребијају" коначно приведу правди, рекао је Мартиновић и додао да очекује да полиција до краја дана омогући "киднапованим људима да се слободно крећу".

Мартиновић је рекао и да је синоћ брат Горана Јешића, Владимир, "вршио притисак" на два одбоника ДС који су потписали иницијативу за смену општинског руководства, као и да је претучен заменик председника општине Беочин Милан Чачић, иначе функционер СНС, који је кренуо на вечеру у хотел "Андревље".

СНС тражи кривичну одговорност Пајтића и оба Јешића

Српска напредна странка затражила је кривичну одговорност Бојана Пајтића, Горана Јешића, Владимира Јешића који су, како се истиче у саопштењу, наговорили сведоке да лажно сведоче у корист Владимира Јешића и тако обману грађане Србије.

"СНС саопштава да је свима јасно да су батинаш Владимир Јешић и оба његова сведока лагали о наводном нападу на њега, јер су одбили да иду на полиграф", истиче се у истом саопштењу.

Напредњаци, истовремено, додају да је Владимир Гак, "кога све време ДС лажно оптужује", одмах је прихватио полиграф, на коме је и прошао, и тиме потврдио да ни на који начин није учествовао у било каквом нападу, или организацији напада на Владимира Јешића.

"СНС саопштава да је шеф криминалног режима, Бојан Пајтић, доказао да је, поред тога што је лопов, и силеџија који страхује од губитка власти, свестан кривичне одговорности за пљачкање Војводине", кажу напредњаци.

"Када је јуче Пајтић најавио да ће свим средствима чувати своју криминалну власт, грађанима је већ тада било јасно да ће батинаши из ДС-а прибећи најстрашнијим методама, па смо видели на делу киднаповање одборника, и брутално пребијање човека који је само покушао да вечера у хотелу Андревље, где је Пајтић као таоце држао одборнике", додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи