Читај ми!

Ракић: Грађани у Косовској Митровици су уплашени

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је да су грађани Митровице уплашени након последњих инцидената у граду, упутивши позив званичницима из Приштине да запаљивом реториком не подижу тензије.

"Грађани Северене Митровице су узнемирени и уплашени након инцидента који се десио на самом мосту и позивам званичнике из Приштине да својом запаљивом реториком не доприносе подизању тензија у самом граду", рекао је Горан Ракић за Танјуг.

Ракић је поново позвао званичнике из Приштине да осуде сваку врсту насиља, без обзира на то из које заједнице то насиље долази.

Истовремено, Ракић истиче да уколико косовска полиција не ухапси одговорне за инциденте постоји опасност да се ти инциденти понове.

На северу Косова у последњих непуних недељу дана догодило више озбиљних инцидената.

Серија инцидената у Косовској Митровици започела је прошлог четвртка када је група од пет још увек неидентификованих особа прешла главни мост на Ибру и напала тројицу српских младића. Један младић је тада теже повређен.

Ватреним оружјем повређене су две особе у Косовској Митровици, једна је избодена оштрим предметом, највероватније ножем, а претучена су три Албанца и два Бошњака.

Непознате особе пуцале су на полицијско возило, а на паркинг полиције у Зубином Потоку бачена је експлозивна направа. Једна особа се води као нестала.

Ниједан од ових инцидената косовска полција до данас није успела да реши.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи