Дачић: Морамо разјаснити услове са Бриселом

Србија инисистира да се разјасне услови за отварање почетка њених приступних преговора с Европском унијом, каже министар спољних послова Ивица Дачић.

Ивица Дачић је, на конференцији за новинаре са зaмбијским шефом дипломатије, рекао да Србија "не може да аплаудира".

"Не кажемо да ћемо водити рат с Европском унијом, али морамо да се разјаснимо. Нисмо моћни, али не можемо да аплаудирамо", рекао је Дачић у Београду.

На питање шта значи његова пређашња изјава да Србија не прихвата нове захтеве за отварање поглавља, Дачић је истакао да се не може прихвата званични став да нема нових услова, а да се после испостави да их ипак има.

"Не желимо да се с нама тако разговара. Не прихватамо такву праксу да имамо званичан став да (нових) услова нема", рекао је Дачић.

Додао је да се ради о условима које је Немачка поставила за отварање поглавља.

"Треба разговарати, то јест Европска унија треба да разговара с Немачком шта ћемо даље да радимо", рекао је Дачић.

Упитао је какве везе има "Парк мира" на мосту у Косовској Митровици с Бриселским споразумом и запитао "како се он појавио на врху листе немачких услова".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи