Читај ми!

СПС спреман за реконструкцију Владе

Социјалистичка партија Србије је спремна за евентуалну реконструкцију владе и убеђена да ће свака одлука допринети даљем напретку у реформама, саопштено је из те странке.

"Политика европских интеграција, свеукупних реформи и борбе за уређену и нормалну земљу главни су разлози због којих је Социјалистичка партија Србије ушла у Владу Србије и они ће остати главно опредељење СПС, било да је у власти или не", наводи се у саопштењу социјалиста, а преноси Танјуг.

Додају да је прихватањем те политике и учешћем у влади СПС прихватио и обавезу да се за ту владу свакодневно бори, као и да сваки министар из редова СПС буде подложан контроли и оцени коју треба да донесе премијер.

Залагање "за" не може да буде само декларативно, оно подразумева одговорност за рад и његове резултате, као и спремност на последице евентуалних погрешних одлука и поступка, указали су у СПС.

"Подржавајући те принципе СПС је спреман за евентуалну реконструкцију уз убеђење да ће свака одлука допринети даљем напретку у реформама" истиче се у саопштењу.

Социјалисти подвлаче и да се залажу за корените промене у српском друштву, "у менталитету и паланачким навикама, које сваки чин, па и чин херојског покушаја спашавања бебе, дочекују на нож".

Жеља њихових колега из Владе Србије, додаје се у саопштењу, да помогну да се спасе један дечији живот изазвала је реакцију "карактеристичну за ријалити Србију", у којој "смрт није повод за жалост и солидарност, већ за бесомучно развлачење и живих и мртвих по блату, уз најневероватније теорије завере, ослобођене чак и елементарног пијетета према жртвама".

Баш зато, наглашавају социјалисти, основно питање за СПС није реконструкција министарства, него реконструкција читавог друштва.

"Нормална држава, држава поверења и у грађане и у институције, најважнији је задатак свих нас и СПС ће му остати посвећен", поручили су социјалисти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи