Читај ми!

Кина донирала опрему Влади Србије

Амбасадор Кине у Београду Ли Манчанг уручио је министру спољних послова Србије Ивици Дачићу донацију у вредности од 10 милиона јуана, што је 1,6 милиона долара.

Донација у виду технолошке опреме намењена је министарствима спољних послова и здравља и Канцеларији за европске интеграције, преноси Бета.

Дачић и Ли Манчанг су оценили да је донација показатељ добрих односа Србије и Кине, који су "у сталном успону".

"Желим да се захвалим Кини на веома доброј сарадњи коју имамо свих ових година и пријатељским односима у свим сферама, од политичке до економске и културне", рекао је Дачић.

Министар је рекао да је с кинеским амбасадором разговарао о следећим фазама сарадње, која је договорена с кинеским министром спољних послова у децембру, за време самита Кине и земаља централне и источне Европе у Београду.

"Та сарадња подразумева да потпишемо меморандум о сарадњи наших министарстава, политичким консултацијама и сарадњи дипломатских академија", рекао је Дачић.

Амбасадор Ли Манчанг изјавио је да "постоје сјајни пријатељски односи" два министарства спољних послова и српског министарства и кинеске амбасаде у Београду.

Дачић је захвалио Кини и амбасадору Лију Манчангу на донираној опреми која ће бити коришћена у министарству и дипломатско-конзуларним предстаништвима, а која ће "свакако добро доћи нарочито у условима штедње када се смањују трошкови за куповину различите опреме".

Кинески амбасадор је изразио наду да ће опрема олакшати рад запослених у министарству и истакао да то није прва, нити ће бити последња донација Кине Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи