Косовска влада жели да задржи руднике "Трепче"

Законом о "Трепчи" косовска влада намерава да руднике и флотације издвоји у јавно предузеће, а остале делове комбината да приватизује, пише "Коха диторе".

Нацрту закона који је усвојила косовска влада, а којим ће бити решен статус "Трепче", припојен је још један документ - финансијски извештај, преноси дописник РТС-а.

У извештају се наводи да се рудници и флотације одвајају од друштвеног предузећа "Трепча" и да се претварају у јавно предузеће у власништву Републике Косово", пише Коха диторе.

Извор листа је рекао да влада жели у власништву руднике и флотације у Старом Тргу, руднике и флотације у Кишници и Новом Брду, руднике и флотације на Копаонику и у Лепосавићу, Металургију олова у Звечану и Металургију цинка у Митровици.

Осталих 14 јединица комбината влада жели да приватизује, наводи тај лист.

Нацрт закона је у почетку предвиђао претварање читаве "Трепче" у јавно предузеће, али је после притиска Владе Србије и косовских Срба тај документ повучен из Скупштине.

У понедељак је садржај модификован. Нови нацрт закона који је донела Влада продужава статус кво и омогућава делимичну или комплетну приватизацију овог предузећа, којим управља Косовска приватизациона агенција, док за део који ће бити у власништву владе, као страну за доношење одлука уводи и српске власти у општинама у којим се налазе рудници.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи