Ђурић: Бесмислене оптужбе из Приштине

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да су бесмислени и неаргументовани напади покрајинских руководилца Исе Мустафе и Хашима Тачија на премијера Александра Вучића најбољи доказ да он успешно брани српске интересе када је реч о "Трепчи".

"Њихова нервоза и велики притисак који трпе пред домаћом јавношћу говоре о чињеници да је Србија, захваљујући полтиици владе, добила ову рунду у бици за Трепчу", рекао је Марко Ђурић у изјави Танјугу и додао да "ко губи има право и да се љути".

Истакао је да је истовремено Влада Србије концентрисана на храбре економске реформе које премијер и економски део владе спроводе већ неколико месеци и који наредних дана треба да буду валоризовани и кроз закључивање аранжмана са ММФ-ом.

Ђурић је додао да ту врсту заштите интереса Србије препознају готово сви у свету, као и да ће са истом том снагом Влада Србије наставити да брани национални и државни интерес када је реч о Косову и Метохији.

"Нећемо дозволити ни Тачију ни Мустафи да отимају нашу имовину, а истовремено ћемо остати посвећени томе да сва отворена питања решавамо кроз дијалог", рекао је Ђурић.

Упитан какав је план Владе за "Трепчу", Ђурић је рекао да ће влада стајати чврсто иза овог предузећа.

"Наставићемо да штитимо нашу имовину на начин на који је премијер вукао потезе претходних неколико дана, што је довело до спречавања конфискације Трепче", рекао је Ђурић.

Влада ће, казао је, настојати и да дође до неких већих улагања у тај комбинат.

Истакао је и да је Влада Србије спремна да судбину Трепче договара са покрајинским властима за разлику од њих који су, како је рекао, изгледа само спремни да свакога дана шаљу "нове стрелице и стварају зађевице" везано за ову важну тему.

Косовски премијер Иса Мустафа оптужио је раније премијера Србије Александра Вучића да "економску кризу коју има у својој држави", преко питања Трепче, "покушава да пребаци и на Косово".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи