Васин: Економија демантује Михајловићеву

Председник покрајинског одбора ДС-а за Војводину Мирослав Васин каже да званични економски показатељи потпуно демантују изјаву потпредседнице Владе Србије Зоране Михајловић о томе да се стање у Војводини погоршава, захваљујући власти Бојана Пајтића.

Мирослав Васин је, реагујући на изјаву Зоране Михајловић, саопштио да она "наставља да се бави свиме осим својим послом", преноси Танјуг.

Васин је навео да је та изјава Михајловићеве "на трагу њених паушалних оцена и тврдњи о министрима који раде против државе, обећања да ће струја појефтинити истог дана када СНС дође на власт или обећања да ће сви оштећени у поплавама бити обештећени до краја августа".

"Да би се сама уверила у бесмисленост својих речи и да убудуће не би давала овако политички безобразне, али пре свега нетачне изјаве, обавештавамо госпођу Михајловић да је званични економски показатељи у потпуности демантују", истиче председник војвођанских демократа.

Васин наводи да је највећа стопа раста бруто друштвеног производа (БДП) остварена у покрајини као и да је БДП изнад републичког просека, што Војводину сврстава у развијене регионе.

Последњих годину дана је на нивоу Републике Србије забележен пад индустријске производње од 5,7 одсто док се у Војводини бележи раст од 0,9 процената.

Војводина је највећи извозник у Србији, на њеној територији се налази половина свих инвестиција које су дошле у Србију, а у покрајини се бележи и највеће смањење броја незапослених од свих региона у Србији и то искључиво захваљујући подстицајима које даје Покрајинска влада, истиче Васин.

"Позивамо госпођу Михајловић да се у својим непрекидним нападима на Покрајинску владу, опозицију, коалиционе партнере, страначке колеге, председника Републике или било кога другог служи чињеницама а не паушалним неоснованим оптужбама", навео је Васин.

Додао је да би министарка Михајловић требало и да се "позабави чињеницом да су грађани Војводине од Српске напредне странке добили искључиво смањење плата и пензија и повећање пореза", наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи