НВО: Напади на Вулина део борбе за два милиона евра

Три невладине организације оцениле су да су учестали медијски напади на Министарство за рад, запошљавање и социјалну заштиту и ресорног министра Александра Вулина "мотивисани искључиво борбом за два милиона евра", који су владином одлуком преусмерени у фонд за лечење деце.

У заједничком саопштењу НВО "Дете у срцу" из Краљева, "Животна помоћ" из Врања и "Рука пријатеља" из Рашке истиче се да су запањени и огорчени учесталим медијским нападима на то министарство и Вулина лично због преусмеравања буџетских средстава намењених НВО у Фонд за лечење деце у иностранству чије стање није могуће лечити у Србији, преноси Танјуг.

Они су оптужили дневни лист "Блиц" да преводи медијске нападе на Вулина, јер је, тврде, прекинуо "ланац испумпавања новца из буџета преко НВО, а који је најчешће завршавао у Блицу".

"Чињенице које доказују нашу тврдњу су сакупљене у Извештају Савета за борбу против корупције, покојне Верице Бараћ, где се јасно приказује како су медији, међу којима и Блиц, испумпавали новац из буџета у време бивше власти", истичу у тим организацијама, додајући да је за пар текстова објављених у новинама из државне касе плаћано десетине милиона.

Према њиховим речима, најдрастичнији пример је Министарство животне средине у време бившег министра Оливера Дулића, које је за неколико текстова платило 47,2 милиона динара.

"Имајући у виду овакву праксу Блица, јасно нам је зашто предводи прљаву кампању", наводе те НВО, које предлажу надлежним институцијама да покрену поступак за повраћај новца који је Блиц у последњих 15 година присвојио из државне касе, а у супротности са Законом о јавним набавкама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи