Читај ми!

Активисти Фалун Гонга депортовани из Србије

Министар полиције Небојша Стефановић рекао је да су активисти Фалун Гонга, који су покушали да одрже протест током посете кинеског премијера Ли Кећанга и самита у Београду, депортовани из Србије.

Министар Стефановић је новинарима рекао да су припадници Фалун Гонга депортовани јуче, а да су претходно били приведени, јер су, упркос забрани одржавања било каквог скупа, покушали то да ураде.

"Одређен број припадника те секте који су држављани других земаља је, поред упозорења да постоји забрана одржавања било каквог скупа у Србији током посете кинеског премијера, изразио жељу да организују скуп противно закону", рекао је Стефановић.

Додао је да су та лица приведена, да им је утврђен идентитет, као и да је заплењено нешто пропагандног материјала који су имали код себе.

Министар Стефановић негирао је наводе појединих медија да полиција нема записник о пребијању Андреја Вучића током Параде поноса у Београду.

Министар Стефановић је новинарима поводом навода "Јукома", који су пренели поједини медији, да су из полиције обавештени да записник о пребијању Андреја Вучића не постоји рекао да "полиција има записник". Навео је и да не верује да је такву информацију неко уопште могао да добије из полиције.

Стефановић је подсетио и да је у том случају покренута истрага у оквиру које је суспендовано седам припадника Жандармерије, против којих су поднете кривичне пријаве.

Министар је подсетио да је о свему, кад је о том случају реч, јавност била обавештена, додавши да се ту ради о тужилачкој истрази, захваљујући којој су кривичне пријаве и могле да буду поднете.

Стефановић је рекао и да је све у вези са тим случајем у рукама надлежних тужилаца и да ће резултати, када то буде могуће, бити саопштени јавности.

Неколико припадника Жандармерије претукло је брата премијера Александра Вучића, Андреја Вучића и припаднике његовог обезбеђења у центру Београда, током Параде поноса у септембру.

Неће бити никаквих тајни

Говорећи о случају смрти девојке у хотелу "Хајат", министар је рекао да ће полиција и тужилаштво, када буду утврдили све релевантне чињенице у вези са смрћу девојке, то и саопштити, и да у том случају неће бити никакве тајне.

Напоменуо је да је истрага о том случају у току и да је у њу у потпуности укључено тужилаштво, тако да о резултатима истраге у овом моменту не може ништа да каже.

"Чим будемо завршили све истражне радње и утврдили шта се заиста догодило и заједно са тужилаштвом дођемо до одређених информација, поделићемо их са вама", рекао је Стефановић новинарима на свечаности поводом обележавања Дана Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Србије у Батајници.

Стефановић је објаснио и да је истрага о том случају сада у раној фази, и да би саопштавање било каквих података могло да нашкоди даљем току утврђивања чињеница.

Према његовим речима, у том случају, као и у претходнима који су побудили пажњу јавности, неће бити никаквих тајни. Девојка Ивана Бодрожић (31) пронађена је мртва пре неколико дана у соби хотела "Хајат" у Београду.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи