Читај ми!

Јоксимовићева: Систематски ка чланству ЕУ

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић поручила је да Србија на систематски и озбиљан начин иде ка чланству у ЕУ.

Јадранка Јоксимовић је рекла да верује да ће наша земља у наредних пет година бити пожељан партнер Европској унији.

"Наш план је да до 2018. године у потпуности ускладимо наше законодавство са законодавством ЕУ. То није лак пут, али је лакши од имплементације. Пред нама су бројни изазови, али верујем да ћемо за пет до шест година бити пожељан члан ЕУ", рекла је Јоксимовић Танјугу, након састанка са шефом Делегације ЕУ у Србији Мајклом Девенпортом и амбасадорима земаља чланица ЕУ у Србији.

Она је са њима разговарала о Извештају о напретку Србије на путу ка ЕУ, и рекла да су амбасадори закључили да је наша земља направила значајне помаке.

"Закључак амбасадора је да је Србија направила значајне помаке и то пре свега у оном делу који се тиче живота грађана. ЕУ није циљ сам по себи, она је само један додатан оквир који треба да нам олакша да брже идемо у правцу реформи које ће бити у интересу наших грађана и квалитета њихових живота", рекла је Јоксимовић.

Каже и да су се сви они сагласили да је ово позитиван извештај, уз, како је рекла, мање примедбе које су и оцекиване.

"Разговарали смо о томе како је извештај дошао у тренутку тек започетих реформи које нису узете у обзир у самом известају. Очекујем да чим се виде резултати тога да ће идући извештај бити још бољи", поручила је министарка.

Јоксимовић је истакла и да су се амбасадори осврнули на по неки део извештаја, али да су рекли да Србија иде ка чланству у ЕУ на озбиљан начин, да спроводи неопходне економске реформе, али и реформе у политичком делу, а које се односе на владавину права, положај мањина, слободе медија...

"Чини ми се да је фокус сада био на економским реформама које ће дати резултат, ми се надамо, у наредних годину или две", указала је Јоксимовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи