Читај ми!

Подршка Беча у преговарачком процесу

Министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц честитао је српском колеги Ивици Дачићу на веома позитивном извештају ЕК о напретку Србије. Уверен је да ће Београд до краја године отворити једно или два преговарачка поглавља.

Шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц састао се са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем, преноси Танјуг.

Аустријски министар је подвукао да Беч снажно подржава Србију у преговарачком процесу, као и да ће се код других европских партнера заложити за отварање поглавља до краја године, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Министар Дачић је захвалио Аустрији на подршци у процесу евроинтеграција и истакао да је Србија потпуно спремна за преговарачки процес о чланству у ЕУ.

Српски шеф дипломатије поручио је аустријском колеги да Србија очекује подршку Аустрије да се до краја године отворе прва преговарачка поглавља.

Дачић је оценио да је избор Аустријанца Јоханеса Хана за европског комесара за суседску политику и преговоре о проширењу ЕУ добра вест за Србију, јер познаје регион и залаже се за политику проширења, каже се у саопштењу.

Билатералне односе две земље министар Дачић је оценио као веома добре и изразио спремност за њихово даље унапређење.

Поводом предстојећег председавања Србије ОЕБС-у, Дачић је подвукао спремност да се међусобни контакти интензивирају како би се што успешније реализовали приоритети ОЕБС-а и ојачао његов допринос успостављању стабилности.

Дачић је овом приликом поздравио кандидатуре Немачке и Аустрије за наредне председавајуће ОЕБС-у, каже се у саопштењу.

Током разговора Дачић се захвалио Аустрији, која је након избијања поплава у Србији, међу првима упутила помоћ.

Министар Аустрије истакао је да је у посету Србији дошао у пратњи представника аустријских хуманитарних организација, како би се упознали са размерама штете од поплава и видели на који начин се користи помоћ коју је упутила Република Аустрија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи