Читај ми!

Нема информација о припреми терористичких акција

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун истиче да је на Косову присутна снажна база радикалног ислама. Тренутно, међутим, нема информација које би указивале да се припремају терористичке акције уперене против српског становништва.

Милован Дрецун је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да очекује да ће ситуација у вези са радикалним исламистима на Косову бити под контролом.

Рекао је, међутим, да "није искључена могућност да то ураде повратници, појединци, такозвани усамљени вукови" и да на јучерашњој седници скупштинског Oдбора за Косово и Метохију није закључено "да нема опасности".

Председник Одбора за Косово и Метохију истакао je да ће се са повратком већег броја џихадиста  интензивирати опасност на Косову и Метохији, али и у региону.

Дрецун је додао да домаће надлежне службе интензивно прате развој тог радикалног ислама у региону и сарађују са иностраним службама.

Такође, очекује да ће са допунама Кривичног законика, које ће разматрати парламент, бити формиран правни оквир за интензивније укључивање Србије у заједничку међународну борбу против тероризма.

Дрецун, који је у почасном одбору за обележавање 70. годишњице ослобођења Београда, рекао је да очекује да ће на параду, на којој ће бити присутан и председник Русије, доћи више од 100.000 људи и да ће том приликом бити послата снажна антифашистичка и порука мира.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи